Преса
2 min

Хейлан влиза в стратегическо партньорство с медицинския бизнес на Верум АД

Публикувано на
5.3.2024
Сподели
Business news. Acquisition. Strategic move
No items found.

Медицинско дружество Хейлан Кеър ("Хейлан"), част от групата на САТ Хелт, българска компания за анализ на здравни данни, ще инвестира в медицинския бизнес на Верум АД ("Верум"), водещ доставчик на доболнични медицински услуги. Тази сделка, извършена с подкрепата на фонда за частен капитал Инвенио Партнърс ("Инвенио"), е поредната стъпка на Хейлан към осъществяването на целта на компанията да бъде най-големият доставчик на доболнични здравни услуги в България.

Верум управлява медицински центрове в три регионални града в България, включително София, където двата му медицински центъра Поликлиники България и 1-ва Детска Консултативна Клиника са пример за предоставянето на отлични здравни грижи. Верум притежава екип от над 300 човека, от които над 200 лекари и обслужва около 250 000 пациента годишно. Групата също така е и лидер в областта на дигиталните здравни грижи чрез инвестициите й в създаването на всеобхватно софтуерно решение за здравеопазване, което вече е основата на цялата организация.

Сделката се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на 2024 г., след изпълнение на условията за подписване. Страните са се съгласили да не разкриват допълнителна финансова информация на този етап.

"Въодушевени сме за предстоящата инвестиция във Верум. Партньорството между нас е олицетворение на ангажимента ни към подпомагането на българския здравен сектор и това да служим на нашите пациенти Целеустремеността ни към предоставянето на доболнични здравни услуги с високо качество остава непоколебима и с нетърпение очакваме да интегрираме експертните познания на Верум в семейството на Хейлан. Заедно ще продължим стремежа да оказваме позитивно въздействие върху здравето и благополучието на всички наши пациенти", каза Александър Алексиев, основател на САТ Хелт.

Д-р Бранимир Радуилов, основател и изпълнителен директор на Верум, добави: "Интеграцията на медицинските ни центрове с Хейлан е вълнуващ етап за нашата организация. Смятаме, че споделяме обща визия за предоставяне на изключителни здравни грижи и подобряване на животите на нашите пациенти. Целият екип на Верум и аз очакваме с нетърпение старта на партньорството ни с Хейлан и гледаме с ентусиазъм напред към възможностите, които предстоят."

Това ще бъде четвъртата и най-голяма сделка от страна на Хейлан след инвестицията от 3 000 000 евро от Инвенио Партнърс през октомври 2022 г. По-рано тази година Хейлан завърши придобиването на Дом Медик, медицински център, предлагащ и медицински прегледи у дома, като допълнително придоби и Пиа Матер, компания, предоставяща домашни грижи за възрастни хора, и Медицински Център Блокс, водещ медицински център разположен в Бизнес парк София, като всички три компании вече оперират под марката Хейлан. Групата има за цел да притежава 20 медицински центъра в цяла България до 2026 г. и да предоставя здравни грижи на своите пациенти чрез медицински центрове, домашни посещения и телемедицина,  всички обединени във водеща за сектора дигитална платформа.

Славчо Парушев, партньор в Инвенио Партнърс, каза: "Ние като инвеститори се борим от ден първи за трансформацията на САТ Хелт от компания за анализ на данни във водещ доставчик на интегрирани здравни грижи. Инвестицията във Верум официално ще утвърди Хейлан като лидер в предоставянето на доболнични здравни грижи в България. Продължаваме упорито да подкрепяме визията на групата за предоставяне на комплексни услуги, включващи не само национално присъствие във всички големи градове, но и телемедицина, както и разнообразни услуги за здраве в дома и офиса. Ние от Инвенио Партнърс сме горди да подкрепяме растежа и разширяването на компания, чиято цел е предоставяне на здравни услуги от световно ниво на българското население.”

Консултанти по сделката са адвокатската кантора Илиева Вучева и Ко., и КПМГ България.

 

За САТ Хелт

САТ Хелт е динамична и иновативна компания, предлагаща продукти и услуги в сектора на здравеопазването. Създадена през 2017 г., компанията обединява хора с доказан и дългогодишен професионален опит, и цели да оптимизира процесите в здравеопазването чрез разнообразни експертни анализи, иновативни технологични решения и партньорства. Новооснованият медицински бизнес на САТ, Хейлан Кеър, обслужва около 50 000 пациента годишно чрез своите медицински центрове, социални грижи с екип от над 80 лекари, медицински сестри и социални асистенти.

Повече информация, може да откриете на www.sathealth.com и www.haelan.bg.

 

За Инвенио Партнърс

Инвенио Партнърс управлява фонд за частен капитал, фокусиран върху инвестиции в Югоизточна Европа. Фондът разполага с опит в насърчаването и подпомагането на компании да реализират пълния си потенциал чрез предоставяне на капитал за растеж, стратегическо ръководство и оперативна подкрепа на силни управленски екипи. Инвенио Партнърс търси компании със стабилна репутация и потенциал за лидерска позиция в съответната индустрия, които имат добре развити  бизнес модели и опитен мениджърски екип. Фондът е подпомаган от Европейския инвестиционен фонд като главен инвеститор, като в същото време привлича множество уважавани инвеститори, сред които два от водещите фондове за пенсионно осигуряване в България.

www.invenio.partners

 

За Верум АД

Верум предоставя здравни грижи със силен акцент върху профилактичната грижа като услуга. Групата работи под марките Поликлиника България и 1-ва Детска Консултативна Клиника, два от най-известните медицински центрове в София. Верум обединява под един покрив общи и специализирани грижи за деца и възрастни, диагностични изследвания и лабораторни услуги, аптека на място, както и дневен стационар. Групата разполага с добре установени медицински центрове и в други големи градове - Перник и Плевен.